- Autor: Betty13
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně | 500 |
Cibule | 40 |
Máslo čerstvé | 5 |
Smetana zakysaná 15% | 60 |
Dochucovadla:
kari, sůl (pokun se nepoužije bujón)
Energetická hodnota celkem: 1133 kJ
Bílkoviny (g): 7,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 567 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 15.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibulku osmahneme na másle, přidáme omytou, oloupanou (podle druhu dýně) a na kostky nakrájemnou dýni, krátce osmahneme. Já už v této fázi přidávám kari (dle chuti) a potom zalévám 0,5 l vývaru (z kostky) nebo vody. Vaříme do měkka, potom rozmixujeme a podle potřeby můžeme zředit převařenou vodou. Nakonec vmíchávám zakysanou smetanu (cca 80g).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.